Menu

Άρθρα

More
 • Συνοπτικός οδηγός για Άδειες Διαμονής ιδιοκτητών ακινήτων στην Ελλάδα

  Στο πλαίσιο μιας πιο φιλικής στάσης απέναντι στους ενδιαφερόμενους πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση θεσμοθέτησε διαδικασία για την έκδοση αδειών διαμονής στην Ελλάδα, ανανεούμενων κάθε 5 έτη, για ιδιοκτήτες ακινήτων που υπερβαίνουν σε αξία τα €250.000. Στον παρόντα οδηγό παρουσιάζονται με εύληπτο τρόπο οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την έκδοση των εν λόγω αδειών διαμονής. Επίσης, απαντώνται κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με το νέο τύπο άδειας διαμονής για ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας.

  Κάντε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο, για να δείτε τον οδηγό on - line:  
  Residence Permit for third country citizens who own a property in Greece GR.pdf

  Tags: Άρθρα

Άρθρα

 • Κινητικότητα στην ελληνική αγορά ακινήτων λόγω Airbnb | Kathimerini

  Για αξιοσημείωτη κινητικότητα στην ελληνική αγορά ακινήτων που αποδίδεται περισσότερο στη «χρυσή βίζα» και στο Airbnb, κάνει λόγο δημοσίευμα της ελβετικής Neue Zürcher Zeitung...

 • ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ GLOBAL OWNER PROPERTIES - INTERNATIONAL REAL ESTATE

  Best Wishes for the Holidays 2018 - 2019 .pdf

 • Earn NAR's AHWD Certification & EXPAND YOUR BUSINESS

  Earn NAR's AHWD Certification & EXPAND YOUR BUSINESS - Register now for December 13th, 2018

  Please click here:  AHWD Flyer 12 13 18 NVAR by Angela C. Eliopoulos.pdf

 • Ελληνική Χρυσή Βίζα - Λεπτομέρειες και Έξοδα

  Ελληνική Χρυσή Βίζα - Λεπτομέρειες και Έξοδα 

  Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τις πληροφορίες
  on-line:

  The Greek Golden Visa - Details And Costs.pdf

 • ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ GLOBAL OWNER PROPERTIES - International Real Estate

  Καλές Γιορτές και τις πιο θερμές ευχές μας για το 2018

 • Αυξάνονται οι ξένοι υποψήφιοι αγοραστές για τα ελληνικά ακίνητα

  Οι πρώτοι δύο μήνες του 2017 δείχνουν μια αύξηση 20% στους επισκέπτες του εξωτερικού σε σχέση με πέρυσι και, ειδικότερα, μια ξαφνική και μεγάλη αύξηση στους χρήστες από την Κίνα, την Τουρκία, τη Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως φαίνεται στον πίνακα, με σκοπό την αναζήτηση κατοικιών προς πώληση.

 • Ακίνητα αξίας 220 εκατ. αγόρασαν ξένοι το α΄ εξάμηνο

  Κατακόρυφη είναι η αύξηση της εισροής κεφαλαίων από το εξωτερικό για την απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα, κυρίως εξοχικών κατοικιών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 63,4% σε ό,τι αφορά την καθαρή εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, εξέλιξη που μεταφράζεται σε κεφάλαια της τάξεως των 220 εκατ. ευρώ, επιχειρώντας κανείς μια αναγωγή σε ετήσια βάση. Υπενθυμίζεται ότι κατά το σύνολο του 2016, οι σχετικές επενδύσεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 45,3% σε 270 εκατ. ευρώ, έναντι 186 εκατ. ευρώ το 2015, όταν καταγράφηκε πτώση της τάξεως του 36%.

 • Σε ξενοδοχεία μετατρέπονται παρηκμασμένα κτίρια της Αθήνας

  Πολλαπλασιάζονται σε σταθερή βάση οι περιπτώσεις ακινήτων που αλλάζουν χρήση προκειμένου να προσελκύσουν νέο αγοραστικό ή μισθωτικό ενδιαφέρον, ή ακόμα και ως αποτέλεσμα αυτού. Εν ολίγοις, όλο και περισσότεροι επενδυτές εντοπίζουν περιπτώσεις ακινήτων, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήταν στο παρελθόν. Στην παρούσα φάση, το επενδυτικό ενδιαφέρον αφορά κατά κύριο λόγο ξενοδοχεία, με τον κλάδο του τουρισμού να διανύει περίοδο άνθησης, ...

 • Ξεπερνούν το 1 δισ. τα κεφάλαια από το πρόγραμμα «Xρυσή βίζα»

  Κεφάλαια πάνω από 1,1 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι έχουν εισρεύσει στην ελληνική αγορά ακινήτων, ως αποτέλεσμα του προγράμματος «Xρυσή βίζα», που παρέχει άδειες παραμονής σε όσους επενδυτές από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης αγοράσουν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τον οργανισμό Enterprise Greece, με το πέρας του φετινού εννεαμήνου ο συνολικός αριθμός των αδειών που έχουν χορηγηθεί σε ξένους επενδυτές-ιδιοκτήτες ακινήτων από την έναρξη του προγράμματος στα μέσα του 2013 ανέρχεται σε 2.014, έναντι 1.550 στο τέλος του 2016.

 • Eπενδύσεις 500 εκατ. σε επαγγελματικά ακίνητα το 2017

  Πλησίον του μισού δισ. ευρώ αναμένεται ότι θα είναι οι φετινές επενδύσεις στην εγχώρια αγορά επαγγελματικών ακινήτων (γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία κτλ.), ποσό το οποίο εφόσον επιβεβαιωθεί θα σηματοδοτήσει άνοδο της τάξεως του 80% σε σχέση με το 2016, όταν το σχετικό μέγεθος δεν είχε ξεπεράσει τα 250 εκατ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περυσινή χρονιά ήταν το χειρότερο έτος επενδυτικά για την αγορά ακινήτων από το 2012, κατά το οποίο οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είχαν βρεθεί στο απόγειό της. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η θετική φετινή πορεία των επενδύσεων επιβεβαιωθεί και στην πράξη, κάτι που μοιάζει σχεδόν βέβαιο, με βάση την τωρινή εικόνα και το αγοραστικό ενδιαφέρον που καταγράφεται, θα πρόκειται για την πρώτη ετήσια αύξηση από το 2014, όταν οι τοποθετήσεις κεφαλαίων στην εγχώρια αγορά ακινήτων είχαν προσεγγίσει τα 900 εκατ.

 • Τι πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες που αυτονομούνται ενεργειακά

  Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αυτονόμηση από την κεντρική θέρμανση ιδιοκτητών σε πολυκατοικίες θέτει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αυθαίρετη δόμηση "Έλεγχος και προστασία δομημένου περιβάλλοντος", το οποίο κατατέθηκε, χθες βράδυ, προς ψήφιση στη Βουλή.

 • ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Κάντε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο, για να δείτε το Αφιέρωμα: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.PDF

 • Επιστρέφουν οι ξένοι αγοραστές στην ελληνική αγορά εξοχικής κατοικίας

  Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το 2017 για την αγορά εξοχικών κατοικιών, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό φαίνεται πως έχει επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών...

 • FIABCI Washington, DC Dinner - May 16th 2017

  Κάντε κλικ εδώ:  FIABCI Dinner DC 5 16 17 - Flyer with Link.pdf

 • ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ GLOBAL OWNER PROPERTIES


  Θερμές Ευχές για Καλό Πάσχα από Global Owner Properties.pdf

1 - 15 από 143 εγγραφές
>

 • Ευκαιρίες

Επικοινωνία

Copyright 2013 by GlobalOwner - Powered by Fortunet Hellas